Ambulanta za male živali Lara

Pokličite nas: (05) 640 13 00    Pišite nam: info@lax.si

Danes smo odprti od 8:00 do 18:00

Marjuta Žepič Tušar

Marjuta Žepič Tušar

Moje ime je Marjuta Žepič Tušar, že kot otrok sem oboževala družbo živali in skrbela za njih. Želja postati veterinarka se je tako vlekla že od otroštva. Po končani gimnaziji sem se tako vpisala na Veterinarsko fakulteto, vzporedno pa sem vpisala tudi študij zootehnike. Študij zootehnike sem zaključila leta …, z diplomsko nalogo na področju pasje psihologije.

V času študija sem opravljala prakso na Prvi-K kliniki v Ljubljani, na Kliniki za kopitarje, na Veterinarski fakulteti. Poleg tega sem opravljala prakso tudi v zavetišču za živali Gmajnice v Ljubljani in v Ljubljanskem živalskem vrtu. Poleg tega sem en mesec preživela tudi v rezervatu za živali v Afriki, kjer sem skrbela za divje mačke in pomagala tamkajšnjim veterinarjem pri njihovi oskrbi.

Po končanem študiju veterine sem se kot veterinarka zaposlila na veterinarski postaji Sevnica, kjer sem opravljala delo splošnega veterinarja in skrbela za tamkajšnje zavetišče. Kasneje sem se zaposlila na Prvi-K kliniki v Ljubljani, kjer sem se večino časa ukvarjala z internistično diagnostiko in opravljala delo dežurnega veterinarja.

Leta 2019 me je pot zanesla na obalo, kjer sem se zaposlila v Veterinarskem centru Lara. Najbolj me zanimajo področja interne veterine, diagnostike in kardiologije.

Poleg splošne veterine se ukvarjam tudi s fizioterapijo in rehabilitacijo malih živali, na tem področju se tudi redno izobražujem. Za podrobnejše informacije kliknite na to povezavo!

Doma mi delata družbo dva psa, bivši zavetiščar Tay in saarloosov volčjak Volt.