Ambulanta za male živali Lara

Pokličite nas: (05) 640 13 00    Pišite nam: info@lax.si

Danes smo odprti od 8:00 do 12:00

Željko Čonka

Željko Čonka

Že kot otrok sem svoj prosti čas prezivljal v družbi živali. Doma smo imeli več psov, mačk in druge domače živali. Najbolj sem pa bil navezan na kozo Jagodo in psičko Mico.

Odraščanje v takem okolju me je privedlo do tega, da sem se vpisal na srednjo šolo za veterinarske tehnike v Rumi in nato nadaljeval študij na veterinarski fakulteti v Novem Sadu. Po uspešno zaključenem študiju leta 2009 sem nadaljeval z izobraževanjem in leta 2012 zaključil magisterij z nalogo o klopno prenosljivih boleznih s podarkom na Laymski boreliozi.

Med podiplomskim študijem sem delal kot veterinar za malo in veliko prakso. Nato sem leta 2016 preselil v Slovenijo in leta 2018 nostrificiral diplomo. Nekaj let sem bil zaposlen v Veterini Škarjica v Murski Soboti. Tam sem poleg male prakse zdravil tudi konje. Kasneje sem za kratek čas delal v Veterini Zamba v Celju. Leta 2019 sem se preselil v Pulo in se zaposlil v Veterinarski ambulanti za male živali Hajster.

Konec leta 2022 me je pot ponovno pripeljala v Slovenijo in sem se pridruzil ekipi Veterinarskega centra Lara v Izoli.

Najbolj me zanimajo področja anestezije, kardiologije, mehke kirurgije in splošne interne medicine z diagnostiko. Kljub zahtevnemu poklicu vedno najdem čas za izobrazevanja. Opravljenih imam več tečajev iz anestezije, kardiologije in mehke kirurgije. Redno se udeležujem simpozijev v Sloveniji in v tujini. Doma mi dela družbo moja muca Stoja pasme sfinga.